Flora Holland kiest voor openbare sanitaire unit 2Star van Pop-Up Toilet Company

Op de parkeerplaats van bloemenveiling Royal FloraHolland in Aalsmeer en Naaldwijk kunnen de chauffeurs gebruik maken van een openbaar toilet met douchegelegenheid van Pop-up Toilet Company: de 2Star. De reden dat Flora Holland investeert in kwalitatief hoogwaardige sanitaire voorzieningen is dat de chauffeurs, die vaak uit het buitenland komen en een nacht overblijven, anders over het terrein gaan zwerven om hun behoefte te doen. Novie Bikkers, projectleider: “We grenzen aan een woonwijk en we willen niet dat de buren last hebben van onze parkeergasten.”

openbaar toilet Royal Flora Holland Naaldwijk

Specifieke eisen

De bestaande sanitaire voorzieningen waren na twintig jaren aan vervanging toe. Om te beginnen werd een plan van eisen opgesteld. Bikkers: “De units moesten ten eerste vandalismebestendig zijn. Er komen hier dagelijks twintigduizend mensen op het terrein en er wordt ruw omgesprongen met de spullen. Alles gaat kapot. Deze sanitaire units zijn opgebouwd uit roestvrijstaal, dat is niet kapot te krijgen. Er zitten geen losse onderdelen aan die eraf gesloopt kunnen worden.”

Onderhoud

Minstens zo belangrijk: de toiletten moeten makkelijk schoon te maken zijn. “Zonder in de details te willen treden, kun je zeggen dat de gebruikers van deze ruimte alles doen wat je kunt bedenken. De vloer is gemaakt van een glad materiaal, met aan de achterkant een goot die is gekoppeld aan de afvoer. Onze medewerkers kunnen daarom met alleen een waterslang de ruimte schoonspuiten.”

openbaar toilet Royal Flora Holland Naaldwijk

Uiterlijk

Naast de praktische en functionele eisen had Flora Holland ook wensen voor het exterieur.  “Iets met een kleurtje. We wilden geen grauwe, betonnen units, zoals je ze bijvoorbeeld in Duitsland ziet. Lelijkheid trekt vandalisme aan. Als iets er aantrekkelijk uitzien, dan gaan mensen er ook beter mee om.”

Prijs en flexibiliteit

Doorslaggevende factor in de keuze voorPop-Up Toilet Company uit de twee aanbieders is de prijs. Bikkers: “Pop-Up Toilet Company offreerde ruim 30% lager. Daarnaast was ook flexibiliteit die Marco Schimmel toonde een belangrijke factor: in plaats van de gebruikelijke levertijd van 8 – 10 weken, kon Pop-up Toilet Company schakelen en anderhalve week eerder leveren. Dit was nodig in verband met de looptijd van het project.”

Installatie

De huisaannemer en de huisinstallateur hebben de voorbereidende werkzaamheden gedaan. “Zij kennen het terrein, ze weten precies waar ze zijn moeten. De mensen vanPop-Up Toilet Company hebben vervolgens de unit geplaatst en aangesloten.” Aan alle verwachtingen is voldaan: “We hebben een mooie sanitaire unit, voor een goede prijs, snel geleverd. Tot nu toe hebben we geen storing gehad én er is niets kapot. Wij zijn tevreden.”