Openbaar toilet voor mindervaliden in Eindhoven op hoek Kerkstraat

Op de hoek Kerkstraat-Rechtestraat wordt vrijdag 25 april 2014 een openbaar toilet voor mindervaliden in gebruik genomen. Het toilet is tot stand gekomen in samenspraak met Platform Gehandicaptenbeleid Eindhoven (PGE) en zal 24 uur per dag toegankelijk zijn.

Ger Goedhart zegt namens het PGE blij te zijn dat het toilet nu gerealiseerd wordt: “Er is echt behoefte aan. De toiletvoorziening ligt mooi centraal in het centrum, waardoor het zowel voor het winkelend publiek als voor bezoekers van het Stratumseind goed toegankelijk is.”

Om het toilet te kunnen gebruiken moeten mindervaliden en 70-plussers eenmalig een zogeheten eurosleutel aanschaffen. Deze sleutel kan op circa 10.000 locaties in Europa gebruikt worden voor toegang tot openbare voorzieningen. Het openbaar toilet is overigens niet alleen bedoeld voor mindervaliden. Voor 50 cent kan iedereen gebruik maken van het toilet.

Het toilet wordt geïntegreerd in een kiosk. De gemeente neemt de kosten van de toiletvoorziening voor zijnrekening. Pop-Up Toilet Company zorgt voor het technisch onderhoud en de uitbater van de kiosk draagt zorgt voor het dagelijks onderhoud.

Bron: www.dichtbij.nl

Op facebook poste ED Eindhoven:

Vrijdagmiddag wordt-ie officieel in gebruik genomen: het nieuwe openbaar toilet op de hoek van de Kerkstraat en de Rechtestraat. Het multifunctionele gebouwtje herbergt niet alleen een mindervalidentoilet dat voor 50 cent ook voor anderen toegankelijk is, maar fungeert ook als kiosk. Die kiosk en bijbehorend terras worden uitgebaat door Rob van der Ploeg, tevens exploitant van de bij de kiosk gelegen club Ciosk, te vinden in de kelder aan de Kerkstraat.