Pop-Up Toilet Company ontzorgt Amsterdam compleet o.g.v. openbaar sanitair!

AMSTERDAM – Pop-Up Toilet Company ontzorgt Amsterdam compleet op het gebied van openbaar sanitair door het plaatsen en beheren van een tiental UriLiften en 3 volautomatische & zelfreinigende toiletunits in onze hoofdstad. Dit openbare sanitair zal komende 15 jaren door Pop-Up Toilet Company tevens beheerd en onderhouden worden.

“De vraag van Amsterdam sluit naadloos aan bij de wens van Pop-Up Toilet Company om méér te zijn dan alleen een toiletleverancier” vertelt Marco Schimmel, directeur en oprichter van Pop-Up Toilet Company, “Wij zíjn betrokken en willen graag betrokken wórden bij het beheer en onderhoud van deze voorzieningen!”

Zowel het probleem van wildplassen als het voorzien in voldoende integraal toegankelijke toiletten is voor Amsterdam in één klap opgelost: Pop-Up Toilet Company levert èn beheert de komende 15 jaren het complete openbaar sanitair in onze hoofdstad. Er zijn inmiddels een tiental UriLiften en 3 volautomatische & zelfreinigende toiletgebouwen geplaatst.

Totaaloplossing

De missie van Pop-Up Toilet Company is om haar kennis en specialisme zoveel mogelijk in dienst te stellen van de gemeenschap waarbij een win-win situatie voor beide partijen ontstaat. Zo levert Pop-Up Toilet Company een totaaloplossing: haar kwalitatief hoogwaardige en innovatieve voorzieningen worden geleverd, geïnstalleerd èn onderhouden zonder dat opdrachtgever er feitelijk of financieel omkijken naar heeft. “Wij willen onze opdrachtgevers het liefst compleet ontzorgen” aldus Marco Schimmel, “en dit hebben we vorig jaar in Amsterdam gerealiseerd!”.

UriLift ontzorgt Amsterdam

Amsterdam in Top-5 váákst bezochte steden van Europa!

Jaarlijks komen circa 15 miljoen toeristen naar Amsterdam en daarmee staat onze hoofdstad in de top 5 van de vaakst bezochte steden van Europa. Daarnaast staat Amsterdam in de Top-10 van ‘Steden met het populairste nachtleven wereldwijd’, direct na Londen, Parijs, Barcelona en Berlijn!

De gemeente Amsterdam probeerde het bijbehorende wildplassen tegen te gaan middels plastic plaszuilen die elk weekend op bepaalde punten werden geplaatst. Deze mobiele plaskruizen werden gehuurd en waren ontsierend in de openbare ruimte. En ondanks de relatief hoge kosten van deze maatregel waren de resultaten niet naar tevredenheid; het wildplassen zorgde voor schade aan monumenten zoals het Paleis op de Dam en lokte agressie & vandalisme uit.

Reinheid, hufter- en junkproof versus het straatbeeld

Om het wildplassen tegen te gaan heeft de gemeente Amsterdam op het Rembrandtplein gedurende een jaar een urilift getest en vervolgens breed geëvalueerd op aspecten als:

  • Schoon: is de urilift snel, goed en makkelijk te reinigen? Hangt er geen stank en hoe is de (overloop) capaciteit? Is de urilift goed toegankelijk en bereikbaar?
  • Vandalisme: is de urilift ook qua techniek en mechaniek junkproof, hufterproof en brandproof?
  • Juist gebruik: Wordt het urinoir gebruikt waar het voor bedoeld is?
  • Bediening: Is de bediening gebruiksvriendelijk? Wie zorgt ervoor de de urilift tijdens de piekuren omhoog gaat en daarna juist weer in de grond verzinkt?
  • Zichtbaarheid: Vormt de urilift een aantasting van het straatbeeld?

Wij zijn zeer enthousiast over de UriLift! Gebruik ‘em vaker dan alleen tijdens het weekend!
Horecaondernemers & politie

UriLift ontzorgt Amsterdam

Resultaten evaluatie Amsterdam

Zowel de gebruikers als betrokken partijen zijn enthousiast over de proef met de urilift op het Rembrandtplein. Resultaten uit de evaluatie:

De gebiedsbeheerder die verantwoordelijk is voor een schoon en juist gebruik van het Rembrandtplein vindt dat er goed gebruik gemaakt wordt van de urilift en dat deze na een duidelijke bedieningsinstructie aan de medewerkers van de dienst Stadstoezicht betrouwbaar functioneert.

De horecaondernemers zijn zeer enhousiast over de urilift en zouden zelfs graag zien dat de urilift vaker dan alleen tijdens het weekend gebruikt wordt! Zij denken daarbij aan o.a. (inter)nationale voetbalwedstrijden en evenementen.

De politie is ook enthousiast over de urilift en ook zij ziet graag dat deze vaker, dus naast de weekenden, omhoog komt voor gebruik.

De Centrale Commissie Welstand vindt voornamelijk de verzinkbaarheid van het toestel buiten de gebruiksuren een pluspunt. Vorm en uitvoering van het apparaat tijdens gebruikersuren stuiten niet op weerstand en daarom werd positief geadviseerd over de bouwaanvraag.

Ervaringen met urilift in andere gemeenten

De gemeente Apeldoorn liet al in 1999 het allereerste exemplaar van de urilift plaatsen. Op 1 storing na is de urilift al die jaren betrouwbaar in gebruik gebleken. De bediening wordt in 1e instantie door de Stadswachten gedaan. Daarnaast zijn er afspraken gemaakt met de plaatselijk politie als achtervang.

De gemeente Alkmaar heeft in 2006 urliften laten plaatsen. Ook daar werken de uriliften betrouwbaar en zijn er geen noemenswaardige storingen. Het onderhoud door de firma Urilift (in samenwerking met JC Decaux) wordt als uitermate adequaat bevonden.

Inmiddels zijn er al meer dan 150 uriliften in binnen- als buitenland geplaatst. Op http://urilift.eu/uriliften is een overzicht van alle referenties geplaatst.

Bel voor een persoonlijk advies met +31 (0)55 576 3033 of bekijk de presentatie betreffende de proef met UriLift in Amsterdam:

 

De uriliften zijn geplaatst op:

De volautomatische en zelfreinigende toiletunits staan op:

  • Koningsplein
  • Waterlooplein
  • Leidseplein