Verzinkbaar urinoir bij Paleis op de Dam bewijst waarde: extra maatregelen tegen wildplassen niet meer nodig

Apeldoorn, 27 september 2016 – Het eerste vrouwenurinoir, de UriLift Combi, heeft gedaan wat het moest doen: wildplassen verder terugdringen bij het Paleis op de Dam. De UriLift Combi is 24 maart 2016 in gebruik genomen. Volgens het Rijksvastgoedbedrijf komt wildplassen rond het paleis op de Dam bijna niet meer voor en zijn er geen extra maatregelen nodig (bronnen: Rijksvastgoedbedrijf en Het Parool)

UriLift Combi is een vrij toegankelijke toiletvoorzieningen voor vrouwen en mannen: de verzinkbare sanitaire unit bestaat uit 2 herenurinoirs en 1 damesurinoir. Overdag is de sanitaire unit verzonken in de grond en vormt het geen obstakel voor het winkelend publiek en de (dag)toeristen. In onderstaand filmpje ziet u hoe dit werkt. 

Effectief middel tegen wildplassen

Het Paleis op de Dam heeft te lijden onder de bijtende urine van de wildplassers én van de schoonmaakacties die daarop volgen. Eerdere maatregelen zoals de schrikverlichting (verlichting met bewegingsensoren) zijn niet voldoende gebleken in de aanpak tegen het wildplassen bij het Paleis op de Dam. Om het wildplassen nog verder terug te dringen, is de UriLift Combi ingezet. Dit verzinbare urinoir voor dames en heren heeft bewezen dat het een effectief middel is om wildplassen terug te dringen en zodoende een bijdrage te leveren aan een veilige en hygiënische binnenstad.

Nachteconomie

Een gastvrije stad nodigt gasten uit en biedt ze passende faciliteiten. Als de nachteconomie op volle toeren draait wordt er meer vocht ingenomen en moet er meer geplast worden. Ook door vrouwen. De UriLift Combi is voorzien van twee herenurinoirs én een damesurinoir. De UriLift Combi is gemaakt om in een korte tijd veel bezoekers te faciliteren. De sanitaire unit met 3 urinoirs heeft een capaciteit van gemiddeld 150 bezoekers per uur. Ter vergelijking: een gemiddeld openbaar toilet kan gemiddeld 20 gebruikers per uur aan.

Verzinkbaar urinoir bij Paleis op de Dam bewijst waarde

Positieve benadering

Goede sanitaire oplossingen leiden tot minder agressief gedrag tegen ordehandhavers en passanten die overtreders op hun gedrag aanspreken. Handhavers kunnen wildplassers verwijzen in plaats van bekeuren. Een positieve benadering, met meerdere voordelen:

  • Schade aan gebouwen en stankoverlast wordt drastisch teruggedrongen.
  • Er hoeft minder corrigerend te worden opgetreden.
  • De aanleiding tot nachtelijke overlast door lawaai en agressie wordt weggenomen.

Bewezen effectief

Pop-Up Toilet Company is wereldwijd een toonaangevend bedrijf in openbaar sanitair en levert een totaalpakket in openbare toiletvoorzieningen, waaronder de internationaal bekende en gepatenteerde verzinkbare urinoirs: de UriLiften. De verzinkbare urinoirs UriLift Single, Double en Triple en het verzinkbaar toilet hebben hun waarde al ruimschoots bewezen sinds ze vanaf 2000 in gebruik zijn genomen in steden in binnen- en buitenland. De UriLift Combi heeft nu ook bewezen dat het een waardevolle bijdrage levert aan een veilige en hygiënische binnenstad.

Is wildplassen in uw binnenstad ook een probleem en wilt u meer weten over onze UriLiften? Neem dan contact met ons op via 055 – 576 3033 of contact @ popuptoilet.nl (geen spaties voor en na de @).