Overheden en ondernemers kampen meer dan ooit met vraagstukken en uitdagingen omtrent de voorziening van (openbare) toiletten. Deze ‘nieuwe tijd’, met aangepaste RIVM richtlijnen, vraagt om anders denken, innovatieve en slimme oplossingen. Bezoekers, waar ook, moeten veilig naar het toilet kunnen, ook in tijden van nieuwe maatregelen. De nood is hoog!

Bezoekers binnenstad versus gesloten sanitair

De binnensteden en horeca trekken steeds meer bezoekers. Mensen die, vaak ongepland en onvoorzien, naar toilet moeten. Door het (deels) sluiten of beperkte opening van de toiletvoorzieningen zowel openbaar als binnen de horeca, kampen steden en gemeenten met problemen. Grofweg 40 tot 60% van de toiletten valt door de sluitingen vanwege de RIVM richtlijnen weg; en dat terwijl er door de jaren heen al een aanzienlijk tekort aan openbaar sanitair in gemeenten heerste.

Ouderen, kinderen en mensen met aandoeningen

Voor ieder mens geldt: wanneer je naar toilet moet, moet je. Dit is voor elke Nederlander een feit. Daarnaast leren de cijfers ons dat Nederland 1,7 miljoen maag-, lever- en darmpatiënten kent. Deze mensen zijn afhankelijk van (snel en) goed bereikbaar sanitair. Daarbij hebben ouderen en kinderen niet de mogelijkheid hun behoefte ‘op te houden’ als de natuur zich meldt. Nederland telt 3 miljoen ouderen. Tel hierbij de 1,7 miljoen maag-, lever- en darmpatiënten bij. Dit houdt in dat ruim 30% van de Nederlandse bevolking, als zij naar toilet moeten, dringend behoefte heeft aan openbaar sanitair.

Tekort aan sanitair

Uit onderzoek bleek dat voor het Corona tijdperk Nederland al over te weinig openbaar sanitair beschikte. Gemeenten rekenen toiletten in winkels en horeca, tevens mee als openbaar sanitair. Echter zijn deze nu, ivm de 1,5 meter regel, grotendeels (af) gesloten. Nu de steden weer vol lopen en de terrassen, met het mooie weer, vol zitten, is de vraag naar hygiënische, Coronaproof toiletten en handwasgelegenheden des te groter.

We zien in de media dat op heel veel plaatsen mensen hun behoeften op pleinen, in struiken en op parkeerplaatsen doen. Dit is onvoorstelbaar! Dit is mensonterend en zet ons terug in de tijd. En de oplossingen liggen voor handen: een tijdelijk Pop-Up Toilet, zodat iedere bezoeker met hoge nood veilig naar een hygiënisch, Coronaproof toilet kan. Of een permanente oplossing in de vorm van een vast toilet, eventueel verzinkbaar en met non-touch, zelfreinigend desinfectiesysteem.

Directe en lange termijn oplossing

Pop-Up Toilet heeft tijdelijke, op 1,5 meter, plaatsbare Coronaproof toiletten. De groepen zijn zelf samen te stellen en voorzien van non-touch handwassystemen en zijn zowel indoor als outdoor per direct te plaatsen. Door de jarenlange expertise en kennis op het gebied van innovatie en (openbaar) sanitair, zijn wij in staat gemeenten, binnensteden en horeca een advies op maat te geven. Elke locatie en situatie vraagt om een andere aanpak en oplossing: laat onze expertise werken voor een advies op maat en een toekomstbestendige oplossing voor uw inwoners, winkeliers en bezoekers.

Naast de tijdelijke (directe) oplossing van de flexibel plaatsbare toiletten, bieden wij ook oplossingen voor de lange termijn. Denk aan permanente of verzinkbare toiletten met overnight desinfectie systeem, die bacterieën, schimmels en virussen doodt. Ook op plekken waar schoonmakers niet komen!

Onze non-touch handwassystemen bieden extra hygiëne en veiligheid. Door middel van sensoren worden de units bediend.

Pop-Up Toilet ontzorgt u volledig; van ontwerp tot productie, van planning tot uitvoering, van installatie tot onderhoud en service

Pop-Up Toilet is uniek in de markt doordat wij niet alleen producent en leverancier van deze unieke producten zijn, maar tevens adviseur en kenniscentrum zijn voor overheden en ondernemers. Al ruim 20 jaar ontwikkelen en produceren wij innovatieve toiletvoorzieningen, gericht op de toekomst. Wij hebben alles: verzinkbare en permanente toiletten, inbouw en vrijstaande toiletten, voor validen en mindervaliden, standaard units of zelfreinigende units, eenvoudig of zeer geavanceerd, van enkele stuks tot meervoudige units en van huur tot koop. Voor elke sanitaire uitdaging hebben wij een oplossing in huis.

Een investering in hygiënisch, veilig en Coronaproof sanitair voor de Nederlandse economie, betaalt zich dubbel en dwars terug. Een gastvrije stad, voor zowel winkeliers, horecaondernemers, inwoners en bezoekers kan eenvoudigweg niet zonder. Openbare, hygiënische toiletten en handwassystemen zijn een noodzakelijke en goede investering, juist nu de nood zo hoog is.

Algemene informatie tijdelijke pop-up toilet

 • Hygiënisch en Coronaproof

  De uitschuifbare toiletunits, handwasstations en urinoirs zijn op elk gewenste plaats en afstand te plaatsen. Hierdoor kan de 1,5 meter afstand geborgd worden. Tussen de units worden nette doeken geplaatst. Bij voorkeur kan zelfs uw eigen, gepersonaliseerde ontwerp aangeleverd worden!

 • Non-touch handwas systemen

  De uitschuifbare non-touch handwas systemen beschikken over een sensor, welke water (met automatisch toegevoegde zeep) en de handdroger activeren. Boven de wasbak hangt een nette, vandalisme bestendige spiegel.

 • Vervoer

  Doordat onze systemen uitschuifbaar zijn, gaan ze gemakkelijk (met 76 tegelijk) op de vrachtwagen. Hierdoor zijn wij in staat producten in bulk te vervoeren, wat goed is voor het milieu. Daarnaast spaart dat enorm in kosten!

 • Schitterend design

  De toiletunits zijn gemaakt van sterk aluminium en zijn voorzien van ledverlichting. Deze verlichting geeft aan of een toilet bezet is (rood) of vrij is (groen). Een luxe detail – en belangrijk in een 1,5 meter-samenleving. Zo is van ver te zien of een unit in gebruik is. Het dak is licht doorlatend en fantastisch geïsoleerd; zo is de cabine licht en voorzien van een prettig klimaat.

 • Plaatsing van tijdelijke Pop-Up toiletsystemen

  De afmetingen van de toiletten zijn 80 centimeter breed, 125 centimeter diep en 220 centimeter hoog. Hierdoor zijn de toiletten zowel indoor als outdoor te plaatsen, op elke gewenste afstand. De gewenste faciliteiten die op uw locatie aanwezig dienen te zijn:
  – Een wateraansluiting;
  – Een elektra aansluiting;
  – Een rioolaansluiting
  Indien dit niet aanwezig is, adviseren onze vakmensen graag over een geschikte oplossing.

Wilt u het beste (openbaar) toilet voor uw stad of gemeente?

Wij geven u graag gepast advies. Ontdek ook de alle andere mogelijkheden die we kunnen bieden.

Download deze informatie over onze tijdelijke Coronaproof oplossingen.

Neem contact op met UriLift!